Om oss

Glittersjå Fjellgård ligger på 760 moh på solsiden av Murudalen, ved foten av Jotunheimen og med en himmelsk utsikt til selveste Glittertind. Gården har 105 da dyrka mark, 360 da furuskog og 140 da med inngjerdet beite. Vi har et stort tun mellom gamle tømmerhus, en nybygget stall , håndlaftet gjestehus og bryggerhus med kafeteria og vedfyrt bakerovn. Rundt husene vrimler det av frittgående dyr, hovedsakelig av gamle norske husdyreraser. I tillegg har vi Shetlandsponnier og våre ”eventyrlige” andalusiske hester, som vi selv har hentet i Spania og driver avl med. Det er mye tumleplass og aktiviteter for både barn og voksne rundt gården.

           

Hege Thorson Nordskar og Helge Nordskar var i sin tid med på å bygge opp og drive Langedrag Naturpark og Leirskole helt fra starten av i 1978. Begge er utdannet lærere. Hege har vokst opp med dyr av alle slag på Ekeberg, hun har konkurrert internasjonalt i sprangridning, jobbet i Steinerskolen og som turleder for DNT.

Helge har jobbet som leirkolelærer, som tømrer og snekker og bygget opp et eget, landsomfattende firma for design og produksjon av souvenirer, og maskotter for både OL og VM.

                                                                          

Sammen med sønnenen Jo og Gjermund Nordskar, har Hege og Helge tatt initiativet til å etablere Jo Gjende-arrangementene. To årlige konkurranser på ski og terrengsykkel i et samarbeid med Vågå- og Heidal idrettslag. Målet er å skape lokal entusiasme og nasjonal oppslutning, samt aktiviteter og inntekter for lokale lag og bedrifter. Les mer om dette under fanen “Jotunheimen Topptur Camp”

Velkommen til oss!